Tagtik

"Amri wellicht via België gevlucht"

Anis Amri, de dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn, is wellicht ook in België gepasseerd in zijn vlucht tussen Duitsland en Italië, waar hij werd doodgeschoten.

Het wordt steeds duidelijker hoe de Tunesische terrorist de hele weg tussen Berlijn en Milaan heeft afgelegd: van Berlijn trok hij met een nog onbekend transportmiddel naar Nijmegen. Wellicht is hij dan met de bus naar Amsterdam en dan naar Lyon gereisd. In Lyon kocht hij een ticket naar Milaan dat hij met de trein via Chambéry bereikte.

"Het Duitse parket heeft België gevraagd om eventuele camerabeelden langsheen de route (tussen Amsterdam en Lyon, nvdr) te verzamelen. Het is niet ondenkbaar dat Amri over Belgische bodem naar Italië is gevlucht", zo zegt een bron binnen Binnenlandse Zaken aan Het Nieuwsblad. Naar gelang van de route kan hij in Antwerpen, Brussel of Gent zijn gepasseerd.

Minister Jambon kondigde al scherpere controle aan van internationaal personenvervoer per bus, trein, boot en vliegtuig op Belgische bodem. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren