Tagtik

Auto rijdt in op protestmars, politiehelikopter crasht

Bij een demonstratie van een extreemrechtse groepering en neonazi's zijn in de Verenigde Staten zaterdag drie doden gevallen in de stad Charlottesville in de Amerikaanse staat Virginia.

Onder het motto 'Unite the Right' waren de neonazi's en extreemrechtse organisaties zaterdag samengekomen in Charlottesville. Deze mensen protesteerden er tegen het plan van het stadsbestuur om het standbeeld van de geconfedereerde generaal Robert E. Lee uit de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) te verwijderen. Deze man weigerde om de slavernij af te schaffen. Om en bij de 6.000 mensen kwamen op straat.

Tijdens een tegenbetoging ontstond er volledige chaos toen een wagen plots inreed op de tegenbetogers. De dader overreed nog enkele andere betogers, waarna hij er vandoor snelde met de wagen. Een vrouw van 32 jaar overleefde deze brutale aanrijding niet, tientallen anderen raakten gewond. De dader, een 20-jarige man uit Charlottesville, werd opgepakt en zal aangeklaagd worden voor moord, opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen en vluchtmisdrijf, bevestigt politiecommissaris Al Thomas.

Op slechts enkele kilometers van de manifestatie crashte een politiehelikopter die assistentie verleende aan de ordediensten tijdens de manifestatie. Bij de helikoptercrash stierven twee agenten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren