Tagtik

Bayern - Anderlecht: Pfaff bekent kleur!

Landskampioen RSC Anderlecht staat vanavond voor een loodzware opdracht. In de groepsfase van de Champion League gaat het omstreeks 20.45 uur op bezoek bij het grote Bayern München. In de Belgische competitie draait het allesbehalve lekker voor de Brusselaars. De positie van trainer René Weiler staat fel ter discussie aangezien paars-wit nog maar acht punten uit zes competitiewedstrijden puurde.

Maar ook Bayern zal niet met de beste vorm ooit deze Champions League-campagne op gang trappen. Der Rekordmeister staat voorlopog slechts zesde na drie wedstrijden in de Bundesliga. Afgelopen weekend maakte het ook nog eens een pijnlijke 2-0 uitschuiver op het veld van Hoffenheim. Toch blijft Bayern torenhoog favoriet vanavond. Dat vindt ook de Belgische ex-doelman Jean-Marie Pfaff, die het doel van Bayern München nog verdedigde tijdens zijn carrière.

"Ik hoor links en rechts dat Bayern niet goed speelt momenteel? Hahaha! De Bundesliga is natuurlijk niet België. Bij ons spelen er maar drie of vier ploegen mee in de top, in Duitsland is dat toch anders. Het is een eer om te spelen tegen Bayern, maar je kan altijd afgaan. Hun pressing van de eerste minuut is hun grootste sterkte. En ze zijn zeker van hun stuk. Kritiek interesseert Bayern niet, daar staat de club boven", waarschuwt Pfaff Kums en co in Radio 1-programma De Ochtend.

Vanavond zal El Simpatico alvast niet supporteren voor de ploeg waarbij hij meer dan 150 wedstrijden speelde. "Ik supporter natuurlijk voor Anderlecht. Ik ken het bestuur van Bayern meer dan de spelers. Al kom ik natuurlijk nog veel in München. Ook volgende week, voor de Oktoberfeesten!".

(Skwadra by Tagtik/Source: De Ochtend/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren