Tagtik

Belg kroont zich tot wereldkampioen 20-kamp

Gentenaar Bert Misplon (28) is afgelopen weekend in een huzarenstukje geslaagd. De goedlachse loper van atletiekclub Racing Gent bewees zijn immense polyvalentie op het wereldkampioenschap twintigkamp in Turnhout, een organisatie van de International Assocation for Ultra Multievents (IAUM).

Op amper twee dagen tijd moesten de deelnemers aan het WK icosathlon, ook wel de dubbele tienkamp genoemd, maar liefst twintig verschillende atletiekdisciplines afleggen. Sprinten, werpen, springen ... en vooral weer doorgaan! Dat was de loodzware opdracht voor de internationale deelnemers. De atleten uit Ierland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Australië, Nederland, Oostenrijk, Finland en Japan beten allen hun tanden stuk op een sterke Belg.

Bert Misplon kroonde zich in 2012 al eens tot beste van de wereld in deze loodzware discipline en afgelopen weekend deed de medewerker van de sportdienst van Gent deze krachttoer opnieuw. Na twintig disciplines verzamelde de bezieler van Sportaround maar liefst 11.356 punten, waarmee hij zich tot wereldkampioen kroonde.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren