België verliest finale EK hockey

De Red Lions hebben de finale van het EK Hockey verloren van Nederland met 4-2.

België kwam in het eerste kwart op voorsprong via een strafcorner, omgezet door Tom Boon. In het tweede kwart lag België de hele tijd onder, maar even voor de rust maakte Cédric Charlier de 2-0.

Na de rust kwam Nederland terug: Robbert Kemperman maakte al snel de aansluitingstreffer in het derde kwart. Met de steun van het publiek zette Nederland door. De verdediging van de Belgen die zo had geschitterd in de groepswedstrijd tegen Nederland, begon te wankelen en Nederland begon met meer schwung te spelen. Een strafcorner in de laatste seconden van het derde kwart bracht de bordjes gelijk: de knal van Van der Weerden raakte de onderkant van de lat, maar Mirco Pruyser maakte de 2-2.

In het vierde kwart kwam er strafcorner na een fout van Emmanuel Stockbroeckx: Nederland kon niet scoren, maar België moest wel vijf minuten met een man minder verder. Een volgende strafcorner was wel raak: Mink Van der Weerden maakte er 3-2 van.

België nam risico's en speelde de laatste zonder doelman. Mirco Pruyser maakte er in de slotseconden nog 4-2 van. Nederland verlengt zijn Europese titel. Zaterdag wonnen ook de Nederlandse vrouwen al van België.

Na het brons op het EK in Manchester van 2007 en het zilver op het EK in Boom in 2013 moet België in 2017 dus opnieuw genoegen nemen met zilver. Op de Spelen van Rio in 2016 pakten de Red Lions ook al zilver.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)