Tagtik

Belgische tiener in Frankrijk opgepakt op verdenking van moord

Een 19-jarige Belg wordt ervan verdacht in de nacht van vorige week vrijdag op zaterdag een andere Belg te hebben vermoord in Frans-Lotharingen.

De Franse gendarmerie kreeg een melding binnen van een vrouw die beschoten werd door een jongeman aan de kant van de snelweg. De dader bleek de bestuurster niet te hebben geraakt, maar de politie kwam gauw ter plaatse. In Longuyon
trof de gendarmerie de 19-jarige Belg aan bij een auto die niet meer startte. De wagen bleek op naam te staan van een 52-jarige Belg, die in het Franse Jametz woont.

De politie ging daarop een kijkje nemen in de woning van de man op wiens naam de wagen stond. Daar trof de politie echter zijn lijk aan. De 52-jarige Belg had een schotwonde in het hoofd en in zijn woning werd een briefje gevonden waarop vermeld stond dat de 19-jarige Belg hem nog 1.000 euro moest.

De 19-jarige Belg werd dan ook meteen opgepakt en verschijnt vandaag nog voor de onderzoeksrechter in Nancy. De gendarmerie en het parket openden een onderzoek voor moord, poging tot moord en autodiefstal. De 19-jarige Belg ontkent voorlopig elke betrokkenheid en zegt zich niets meer van de feiten te herinneren.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren