Tagtik

Belgische toeristen vrezen orkaan Irma

Na de passage van orkaan Harvey in de Verenigde Staten zit de schrik er op de Caraïben in voor de passage van orkaan Irma. Heel wat Belgische toeristen verblijven er momenteel nog op vakantie, waardoor touroperators Tui en Thomas Cook maatregelen treffen. Orkaan Irma bereikte vanochtend immers de Caraïben. Momenteel verblijven enkele honderden Belgen in het Caraïbische gebied.

Orkaan Irma kent nu al windsnelheden van bijna 300 kilometer per uur, waardoor ze een orkaan van de ergste categorie genoemd wordt. Deze voormiddag zal Irma verschillende paradijselijke eilanden treffen, waarna ze verder raast richting Cuba, de Bahama's en de kust van Florida. Er werden al golven van maar liefst zeven meter hoog gemeten. De vrees voor overstromingen is dan ook gegrond op de Caraïbische eilanden.

"Elektriciteit, radio-, en internetverbindingen, alles gaat straks sowieso uit. Dus zaklampen aan en hopen op het beste", zegt een Nederlandse inwoonster van het eiland Sint Maarten op de Kleine Antillen.

Touroperator Thomas Cook geeft Belgische toeristen die op het punt staan om te vertrekken naar de Caraïben de mogelijkheid om kosteloos te annuleren of om te boeken. Ook vertrekt deze ochtend een speciaal interventieteam om toeristen en reizigers bij te staan in de Dominicaanse Republiek.

"Harvey bleek precies te verlopen als voorspeld en helaas ook even krachtig als gevreesd. Maar dat is niet bij elke storm het geval, zo leert ons de ervaring. Natuurlijk zullen wij niet toestaan dat ook maar iemand enig risico loopt, maar het is nog net iets te vroeg om nu al te cancelen", zegt Piet De Meyere van touroperator Tui over een vlucht die zaterdag gepland staat naar Miami.

(Skwadra by Tagtik/Source: Volkskrant - HLN - NOS/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren