Tagtik

Belgische vakantiegangers geblokkeerd aan Turks-Syrische grens

Minstens veertien Belgen zijn bij hun terugvlucht van Zuid-Afrika gestrand op de luchthaven van het Turkse Gaziantep. De Belgen vlogen met Turkish Airlines en moesten normaal gezien een tussenlanding maken op de luchthaven van Istanbul. Omdat deze luchthaven ondergesneeuwd was, moest het vliegtuig elders landen. Turkish Airlines besloot om naar Gaziantep in het zuidoosten van Turkije te vliegen om daar de broodnodige tussenlanding te doen.

Wat de Belgen, vlak bij de grens met Syrië, daar te zien krijgen, is allesbehalve een leuk einde van hun vakantie in Zuid-Afrika. De Belgen moeten er, net zoals de andere reizigers van de vlucht, de nacht doorbrengen in een hotel: "We hebben het vermoeden dat we de rookvlammen hebben gezien van een aanslag met een autobom (van een aanslag in Azaz, op zo'n 70 kilometer van Gaziantep, nvdr.). We weten dat we hier heel dicht bij Syrië zitten, dat we in een gebied zitten dat sterk wordt afgeraden door Buitenlandse Zaken. We willen hier zo snel mogelijk weg”, aldus reizigster Sanne Wauters live vanuit het hotel in Gaziantep in het VTM-nieuws.

Buitenlandse zaken meldt dat de gestrande reizigers wellicht pas binnen enkele dagen zullen kunnen vertrekken uit de aan Syrië grenzende stad. (SKWADRA by Tagtik/Source: VTM-nieuws/Illustration picture: PB)

Ook dit kan u interesseren