Tagtik

Beroemdste Belgische instagramster in Egyptische cel

De Vlaamse Marisa Papen is het bekendste Belgische naaktmodel. De Vlaamse werd enkele jaren geleden verkozen tot mooiste vrouw van Instagram. Op de sociale netwerksite Instagram had Papen maar liefst 600.000 volgers, tot haar foto's te provocerend bevonden werden door Instagram en haar account in 2016 opgedoekt werd. Inmiddels bouwde Marisa al een mooie carrière op als naaktmodel, en deze bracht haar de afgelopen maanden naar Egypte.

Eigenlijk wou de knappe Vlaamse naar Ethiopië gaan voor een fotoshoot samen met een goede vriend uit Australië. "Maar in de dagen ervoor merkte ik al dat Jesse gefascineerd was door het oude Egypte. Hij zei me dat hij een fotografisch verhaal wilde creëren, waarin we zouden tonen hoe Egypte eruit zag voor de Nijl opdroogde", vertelt Papen op haar blog. Toch was het niet meteen vanzelfsprekend om naakt te mogen poseren op religieuze plekken en in de piramides in Egypte. "Een jongeman stond voor iets dat op een ingang leek. Neen, gebaarde hij, en hij liet ons niet door. Tot we met wat geld zwaaiden. Hij stapte opzij en we waren binnen."

Marisa trok haar kleed uit en de Australische fotograaf Jesse begon met de shoot: "We praatten niet: ik bewoog me gewoon door de gangen en Jesse volgde me en nam foto’s. Ik was me helemaal niet bewust van wat er gebeurde, mijn ziel reisde terug in de tijd en ik genoot. Geen idee hoeveel minuten er intussen voorbij gingen, maar plots stonden er twee mannen voor me. Wat een koude douche. Klaarwakker was ik plots ... Ze kwamen erg dichtbij en keken kwaad. We probeerden uit te leggen dat we kunst aan het maken waren, maar zonder succes. Ze zagen het verband niet tussen naakt en kunst, ze dachten vast dat we een pornofilm aan het maken waren. Ze zeiden dan ook dat ze als goede burgers de politie wel moesten bellen", toch raakte het voorval ook ditmaal in der minne opgelost toen Jesse opnieuw wat geld bovenhaalde, waardoor het Belgische naaktmodel en haar Australische fotograaf niet met de politie te maken kregen.

Nadat Papen en haar fotograaf doorreisden naar Ethiopië en er hun reportage maakten, wou het duo in Egypte afmaken wat ze twee weken eerder gestart waren. Marisa en Jesse kozen de tempels van Karnak uit om hun naaktshoot af te maken.

"Er stonden vijf bewakers, dus besloten we ons binnen te verstoppen tot enkele minuten voor het sluitingsuur. Als ze ons dan zouden betrappen, konden we zeggen dat we gewoon verdwaald waren. Het gaf me een geweldig gevoel, tot we opnieuw betrapt werden. Vier veiligheidsagenten brachten ons naar buiten, waar de politie ons met open armen stond op te wachten", schrijft Marisa op haar blog. Fotograaf Jesse slaagde erin alle foto's te verwijderen zodat er geen bewijsmateriaal van de shoot was, maar toch werd het duo naar het politiekantoor gebracht.

"Ik wist wel dat de gevangenis hier anders zou zijn dan in België, maar ik had geen idee van wat ons te wachten stond. De eerste cel waarin we kwamen, zat bomvol. Er zaten minstens twintig mensen in. Sommigen lagen bewusteloos op de vloer, anderen wrongen hun handen door de tralies en nog anderen waren aan het bloeden en schreeuwen. Zoiets had ik nog nooit gezien. Jesse bleef me zeggen dat ik niet mocht kijken, maar ik kon niet anders", vertelt het Vlaamse naaktmodel. Gelukkig verscheen het duo diezelfde dag nog voor de rechter.

"Er wachtte een advocaat op ons, maar ik zei hem dat hij weg mocht. Die wilde waarschijnlijk toch alleen maar geld en ik wilde voor mezelf spreken. We speelden de rol van domme toeristen die er geen idee van hadden dat het verboden was om in huidkleurig ondergoed te dansen op Egyptische grond. De rechter gaf ons uiteindelijk een waarschuwing en zei ons dat we nooit meer zoiets beschamend mochten doen. We knikten", waarna ze de gevangenis mochten verlaten. Fotograaf Jesse slaagde er in het hotel in om de foto's van de gewaagde fotoshoot te recupereren op zijn geheugenkaart.

(Skwadra by Tagtik/Source and picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren