Tagtik

Bevestigt Europees kampioen Kimeli topvorm in Brussel?

Op impressionante wijze snelde de 22-jarige Isaac Kimeli vorige zondag naar de Europese U23-titel in het Italiaanse Chia. Met een splijtende laatste 500 m gaf hij de topfavorieten het nakijken en werd zo voor het eerst Europees kampioen. Een week na het EK duikt de Hallenaar alweer het veld in voor de Iris CrossCup in Brussel.

In het Park van Laken treedt hij zondag aan op de lange cross bij de senioren. Hij krijgt er onder andere tegenstand van zijn ploegmaats van het Olympic Running Team Thomas De Bock en Simon Debognies, die als eerstejaarsbelofte knap achtste werd op het EK vorige week. De sterkere Belgen zoals Jeroen D'hoedt, Dieter Kersten, Steven Casteele, Michaël Somers, Souffiane Bouchiki (14de op het EK bij de senioren), worden uitgedaagd door Andy Vernon, die knap vijfde werd op het afgelopen EK. Ook tal van sterke Britten en Nederlanders zullen het onze Belgen trachten moeilijk te maken in de schaduw van het Atomium.

Bij de dames is het uitkijken naar de revanche van Louise Carton, die op het EK door maagklachten niet op niveau kon presteren. Zij zal alvast haar handen vol hebben met de winnares van vorig jaar, de Ierse McCormack-Britton, en de Nederlandse Maureen Koster. (SKWADRA by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren