Tagtik

Boswachter vertedert met boodschap aan kinderen

Boswachter Floris Hoefakker ontdekte in het Nederlandse Liesbos bij Prinsenbeek een hut. Het is niet toegestaan om hutten te bouwen, maar Hoefakker ging heel voorzichtig te werk in de manier waarop hij de makers van de hut terecht wees. "Het is een best grote boshut, echt een mooi bouwwerk. Je kon duidelijk zien dat het door kinderen was gemaakt. Zoiets moet je dan niet afbreken, ik vind het mooi dat kinderen zoiets doen", zegt de boswachter bij Omroep Brabant.

Op sociale media krijgt de boswachter heel wat complimenten voor de begripvolle manier waarop hij communiceerde met de kinderen die de hut bouwden. Hoefakker brak de hut niet af toen hij ze ontdekte, maar hing een gelamineerde affiche op de hut als boodschap voor de makers.

"Wat hebben jullie een ontzettend mooie hut gemaakt. Eigenlijk mag het niet, maar de boswachter laat hem staan als jullie bouwen met natuurlijke materialen, takken gebruiken die op de grond liggen, afval netjes opruimen, de schommels en ladder weghalen en niet hoger bouwen dan anderhalve meter. Ga heel veel buitenspelen!", klonk de leerrijke levensles die boswachter Hoefakker meegaf aan de kinderen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Omroep Brabant/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren