Tagtik

[UPDATE] BREAKING: Man steekt mensen neer op Fins marktplein

In het zuidwesten van Finland hebben verschillende daders mensen neegestoken. Het incident gebeurde op het Puutori marktplein in de Finse stad Turku.

Een ooggetuigde meldt dat drie daders "Allahu Akbar" zouden geroepen hebben en vervolgens in het wilde weg passanten op het marktplein neergestoken hebben met een groot wit mes. Zeker een voorbijganger kwam daarbij om het leven, acht anderen raakten gewond en liggen in het ziekenhuis. Dat meldt het Finse persbureau STT. De politie kon een van de daders in het been schieten en arresteren. Momenteel vindt er in en rond de stad Turku een klopjacht plaats op de andere daders. Dat meldt de Finse politie op Twitter. De volledige stad Turku is immers in lockdown gegaan.

De gewonden zouden vijf vrouwen en een man zijn. Officeel is er nog geen weet van dodelijke slachtoffers, maar op een foto die circuleert op sociale media is een lichaam te zien dat op de grond ligt en afgedekt is met een doek.

De Finse politie stuurde ook meteen versterking naar het vliegveld van Helsinki en naar de nabijgelegen treinstations om te vermijden dat de voortvluchtige daders weg kunnen. De ordediensten zijn in hoogste paraatheid gebracht in Finland.

(Skwadra by Tagtik/Source: BBC/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren