Tagtik

Brein achter gewapende hoteloverval kent straf

Op 15 december trokken drie gewapende overvallers vorig jaar in het holst van de nacht naar hotel 't Land van Belofte in Hooglede. Uitbater William Lagrou incasseerde daarbij verschillende klappen, liep verschillende gebroken ribben op en was zelfs even buiten bewustzijn door de afschuwelijke agressie die de overvallers op hem botvierden. Een 61-jarige hotelgaste die op het moment van de overval aanwezig was, werd geboeid en bedreigd.

Uiteindelijk gingen de drie overvallers er met 1.820 euro, juwelen, munten en zilveren bestek vandoor. Toch hadden ze op meer gehoopt aangezien de 19-jarige S.T. dacht dat er maar liefst 300.000 euro aanwezig was in het hotel, waardoor hij de overval op poten zette.

Alle daders kregen vandaag in de correctionele rechtbank van Kortrijk hun straf te horen. De 19-jarige bedenker en medeplichtige van de overval, kreeg een celstraf van drie jaar. Zijn drie meerderjarige kompanen krijgen celstraffen tot twintig maanden. Een vrouw die meewerkte aan de list om de eigenaar af te leiden, krijgt een werkstraf van 252 uur. Ook moeten de daders bijna 10.000 euro schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

(Skwadra by Tagtik/Source: Focus Wtv/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren