Tagtik

Broer Deschacht spreekt: "Olivier heeft niks gedaan"

Er hangt een boete van 200.000 euro boven het hoofd van de broers Olivier en Xavier Deschacht wegens het gokken op wedstrijden van Anderlecht, de club van Olivier. Zijn broer Xavier praat voor het eerst in de pers.

Hij betuigt zijn spijt dat hij zijn broer heeft meegesleurd in deze affaire. Hij geeft toe dat hij nu en dan een gokje waagde, met de account van zijn broer. "Ik zag er geen graten in en speelde geregeld voor de fun. Niet eens om er echt groot geld mee te verdienen", zo zegt de 31-jarige broer van de verdediger van Anderlecht.

Hij bevestigt in de krant dat hij 200 euro inzette op de verlieswedstrijd van Anderlecht tegen Benfica, een match waarin Olivier bijna een uur speelde. Maar: "Olivier is een voorbeeldige prof, hij heeft nooit een match gemanipuleerd. Ik heb met zijn account gegokt, veeleer onbewust zelfs op die match."

De advocaat van de broers dient alvast klacht in tegen de Kansspelcommissie voor schending van het beroepsgeheim: volgens hem is het vermoeden van onschuld al geschonden omdat al zoveel over het dossier in de pers verscheen. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren