Tagtik

Broer sticht brand om aangerande zus te wreken

Een dertiger uit Haacht heeft vorige week brand gesticht bij een ex-buurman om wraak te nemen. De ex-buurman had twintig jaar geleden de zus van de brandstichter aangerand. Zij werd in maart van dit jaar dood aangetroffen in het kanaal van Vilvoorde. Het is onduidelijk of het om moord of zelfmoord ging.

Voor de broer was het duidelijk: zijn 28-jarige zus had de aanranding uit haar jeugd nooit verwerkt en had daarom zelfmoord gepleegd. De nu 66-jarige dader was een vroegere buurman waar het meisje vaak ging spelen. Nadat de aanranding aan het licht kwam en de man werd veroordeeld, verhuisde de man naar Rijmenam.

Daar stichtte de broer vorige week brand uit wraak. Na de brandstichting trok hij naar de plek waar zijn zus werd gevonden en naar haar graf in Melsbroek. Daar kon de politie hem oppakken voor hij zelf een eind aan zijn leven wou maken.

"Wij kunnen absoluut niet goedkeuren wat hij heeft gedaan", aldus een tante van de brandstichter in Het Nieuwsblad. "Hij had dit moeten laten rusten en zeker niet het recht in eigen handen nemen. Die aanrander is gestraft voor zijn daden." De ex-buurman heeft de aanranding altijd ontkend en beweert onschuldig te zijn veroordeeld. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren