Tagtik

Brusselse prostituees reageren op beleid burgemeester Close

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft openlijk de oorlog verklaard aan de straatprostitutie in de Alhambrawijk. Hij maakt er namelijk een prioriteit van om de prostitutie uit de Brusselse straten te doen verdwijnen. "Ik wil geen megabordeel onder mijn bewind", zei de PS'er eerder deze week in de pers bij de lancering van het nieuwe prostitutiereglement in de Alhambrawijk.

De belangrijkste wijziging is dat er geen GAS-boetes meer zullen uitgedeeld worden, maar da de politie bekeuringen zal uitschrijven en gerechtelijke vervolgingen naar het parket mogelijk maakt. "Het is voor elke persoon verboden om in de openbare ruimte enige actie te ondernemen die seksuele activiteiten uitlokt tegen betaling", staat in het reglement dat zowel de sekswerkers, pooiers als klanten wil kunnen straffen. Zo kan ook wie traag door de straat rijdt zonder geldige reden, vanaf deze week beboet worden.

De sekswerkers reageren nu op dit repressief beleid van Brussels burgemeester Close. "U wil in de Alhambrawijk (aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, red.) de prostitutie uitroeien. Maar moet het uitroeien van de armoede niet uw prioriteit zijn?", klinkt het bij de sekswerkers die zich verenigden onder de noemer Utsopi, de 'Union des travailleu(r)ses du sexe organisé(e)s pour l'indépendance'. Utopsi vindt dat deze nieuwe maatregelen sekswerkers in de armoede dwingen. Ze ijveren dan ook voor een menselijkere aanpak.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren