Tagtik

'Burgemeester Moeskroen de keel overgesneden uit wraak'

De 71-jarige Alfred Gadenne, burgemeester van de Belgische faciliteitengemeente Moeskroen, werd maandagavond dood teruggevonden op het kerkhof tegenover zijn woning. Gadenne werd volgens Waalse media doodgestoken.

De dader zou zich niet veel later zelf aangegeven hebben bij de politie. Christian Henry, procureur des Konings van Doornik-Bergen, bevestigt dat de burgemeester van Moeskroen met een mes aangevallen werd en de keel werd overgesneden. De moord vond plaats op het kerkhof waar Gadenne beheerder was, hij opende en sloot er elke dag 's ochtends en 's avonds de poort.

Volgens Sudpresse is de dader de 18-jarige N.D., inwoner van Moeskroen. De tiener zou uit wraak hebben gehandeld omdat zijn vader twee jaar geleden ontslagen werd als ambetanaar op de dienst bevolking van de gemeente Moeskroen. Hierna sukkelde de ontslagen man in een depressie, waarna de man uit het leven zou gestapt zijn. Met de moord op de burgemeester wilde de jongeman de dood van zijn vader wreken, schrijft Sudpresse. De verdachte zal vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen

De CDH-politicus was sinds 2006 burgemeester van Moeskroen en was ook gedeputeerde in de Waalse regering.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren