Tagtik

Caraïben en Mexico vrezen nu Jose en Katia

Orkaan Irma zorgde de afgelopen dagen voor heel wat leed op de Caraïben. Maar liefst 13 mensen lieten het leven bij de passage van Irma, 95% van de huizen en auto's op de eilanden Barbuda en Sint Maarten zijn vernield.

Toch lijken de inwoners van de Caraïben nog niet opgelucht te mogen ademhalen. Orkanen Jose en Katia zetten immers koers richting de eerder al zwaar getroffen gebieden. Zaterdag zal orkaan Jose aan land gaan op de Caraïben, Katia zal vermoedelijk dit weekend in Mexico het vaste land bereiken.  Deze twee aanstormende orkanen zullen gelukkig minder heftig zijn dan de alles verwoestende Irma.

Klimaatwetenschapper Wim Thierry is ervan overtuigd dat Jose en Katia nog niet de laatste stormen zijn die vernieling zullen zaaien. "Er komt een hele trein van tropische stormen aan. We zitten ook midden in het orkaanseizoen. Voor de kust van Afrika ontstaat de ene na de andere lagedrukkern. Op weg naar de Caraïben worden die intenser. De ene storm ontwikkelt zich tot een orkaan, de andere niet", zegt de VUB-wetenschapper in Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren