Tagtik

Chris Dusauchoit openhartig: "Ben seksueel misbruikt"

Toen Chris Dusauchoit woensdag vernam dat de van pedofilie beschuldigde gewezen bisschop Jozef Vangheluwe alles ontkende bij een confrontatie met een van zijn slachtoffers, stuurde hij een verontwaardigde tweet de wereld in: "Ik ben nog nooit een roofdier tegengekomen dat met bloed om de mond beweerde dat het enkel op een wortel kauwt."

De televisiepresentator kreeg een reactie op zijn tweet van advocaat Joris Van Cauter die het een 'middeleeuwse reflex' noemde. Waarop Dusauchoit repliceerde dat hij recht van spreken had: "Ik ben slachtoffer van seksueel misbruik. Ik heb récht van spreken. There, ik gooi het in de groep."

De advocaat toonde daarna begrip en milderde zijn toon, waarop ook Dusauchoit respect toonde voor het beroep van advocaat die een normale rechtsgang voorstaat. Voor de daders van seksueel geweld bleef hij scherp: "Ik zal NOOIT daders van seksueel geweld vergeven. Sorry vr de capslock, maar NOOIT. Schrap zijn naam uit de Heilig Bloedkapel, godverdomme." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren