Tagtik

Coucke opent Pairi Daiza voor één patiëntje

Marc Coucke laat zich in deze kerstperiode opnieuw van zijn beste kant zien: dinsdag opende hij zijn dierenpark Pairi Daiza speciaal voor één ziek kindje.

Bij de vierjarige Sofie werd in juli van dit jaar bloedkanker vastgesteld. Ze verbleef sindsdien de hele tijd in het ziekenhuis. Dinsdag verliet zij voor het eerst haar ziekenhuiskamer voor een bezoek aan Pairi Daiza dat speciaal voor haar de deuren opende.

"Toen Sofie nog maar pas in het ziekenhuis lag, kreeg ze een knuffel, een pandabeer. Het werd haar beste vriendje. Hij week geen moment van haar zijde. Daarom volgden we ook de panda’s van Pairi Daiza op het internet. Ze was er gek op”, zo zegt Anneleen, de mama van Sofie, in Het Nieuwsblad.

Het Belgisch Kinderkanker Steunfonds hoorde haar verhaal en klopte aan bij Marc Coucke, de baas van Pairi Daiza. "Het paste in de agenda van het park en het is de warmste week. Een beetje warmte geven is de beste remedie tegen wereld die alsmaar killer wordt. Zeker in deze kerstperiode wilden we graag meewerken," aldus de Vlaamse zakenman die het kankerpatiëntje persoonlijk rondreed. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren