Tagtik

Crevits beslist: 'hervorming secundair onderwijs start 1/09/2018'

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) laat zich niet van de wijs brengen door de kritiek van het Gemeenschapsonderwijs (GO!) en de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten en beslist om de hervorming van het secundair onderwijs door te voeren. "Blijven wachten is geen optie", zegt ze in De Morgen.

Onderwijsminister Crevits haar besluit staat vast. Ook al zouden er geen nieuwe eindtermen komen, dan nog start de modernisering van het secundair onderwijs. "De modernisering start op 1 september 2018. Over ten laatste vier weken wil ik weten waar het Vlaams Parlement staat met de vernieuwing van de eindtermen. Alle onderwijsverstrekkers willen starten met de modernisering. Liefst met de nieuwe eindtermen, maar zonder als het moet. Voor het eerste jaar heb je ook niet meteen nieuwe eindtermen nodig. Blijven wachten, is geen optie", vertelt minister van Onderwijs Hilde Crevits bij De Morgen.

Het worden drukke weken in het Vlaams Parlement want daar wordt de heikele kwestie van een eventuele actualisering van de eindtermen besproken. Aangezien er niet meteen een overeenkomst in de pijplijn zit, besloot Crevits om voet bij stuk te houden en haar besluit niet te laten afhangen van de eindtermen, ook al zei ze twee jaar geleden dat ze dat wel ging doen.

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) en de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten (OVSG) reageren verbaasd op de uitspraak van Crevits. "Onze scholen moeten ook tijd krijgen om zich voor te bereiden. Wij kijken daarom naar 1 september 2019. Natuurlijk rol je een hervorming gradueel uit, maar de inhoud, de leerlijnen, moeten wel voor alle jaren gereed zijn", waarschuwt Raymonda Verdyck, bestuurder van het GO!.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren