Tagtik

Crevits wil meer leerling-truckchauffeurs

Er komt een extra tegemoetkoming voor de werkingskosten van de opleiding vrachtwagenchauffeur in het secundair onderwijs. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) aan De Zondag. Crevits wil zo een belangrijke dremple wegnemen om meer leerlingen op te leiden tot vrachtwagenchauffeur.

Momenteel zijn er zes Vlaamse scholen waar een leerling de transportopleiding kan volgen. Vorig schooljaar zijn er 59 studenten afgestudeerd, dat is te weinig volgens Crevits.

"We moeten investeren in deze opleiding, want het is belangrijk om voldoende vrachtwagenchauffeurs op te leiden. De opleiding is nu te duur, dus de Vlaamse regering moet een terugbetaling voorzien van de brandstofkosten en kosten die verbonden zijn aan het gebruik van oefenterreinen.", zegt Hilde Crevits.

Deze brandstofkosten zullen 100 procent terugbetaald worden en het gebruik van het oefenterrein 75 procent. Volgens Crevits werkt de Vlaamse regering zo een belangrijke drempel voor scholen weg om een kwalitatieve opleiding Vrachtwagenchauffeur aan te bieden. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren