Tagtik

Daarom betaalt u momenteel zoveel voor verse vis

Verschillende viswinkels in Vlaanderen moeten tijdelijk noodgedwongen sluiten. Vishandelaars moeten vis aan het dubbel van de normale prijs aankopen en vele vissen zijn niet beschikbaar. De vismarkt staat in rep en roer!

De oorzaken van de dure visprijzen en de schaarste zijn het feit dat veel vissers met vakantie zijn, het slechte weer en een staking in Noorwegen die de Ijslandse visserij heeft lamgelegd.

"Er zijn momenteel gewoon te weinig vissers aan het werk om vis te vangen. Die mensen hebben tijdens de drie weken voor de feestdagen hun drukste periode van het jaar gekend, en genieten nu van een welverdiende vakantie. Ook mogen vissers in Noorwegen tot eind volgende week niet uitvaren door het slechte weer en op IJsland is er al een tijdje staking. De vangsten zijn minimaal, en worden dus aan torenhoge prijzen doorverkocht", zo verklaart Ignace De Savoye, viskenner en chef-kok van restaurant De Savoye in Knokke-Heist, de viscrisis aan Het Nieuwsblad. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren