Tagtik

De calvarietocht van Stromae

Stromae diende twee jaar terug zijn tournee door Afrika te onderbreken wegens problemen met zijn gezondheid. Aan een Frans tijdschrift verklaarde hij enkele maanden na het annuleren van zijn optredens dat hij last had van de malariapillen Lariam die hij had ingenomen.

"Ik kon die pillen niet verdragen. Ik kreeg er hallucinaties van. Er werd vastgesteld dat ik leed aan een psychische aandoening, veroorzaakt door het medicament. Ik was bang dat ik mezelf iets zou aandoen, ik was mezelf niet meer", zo verklaarde de Belgische artiest.

Twee jaar later heeft hij nog altijd last van de nevenwerkingen. Aan de Franse pers meldt hij dat hij nog altijd gevoelig is voor angstaanvallen: "Het is me al overkomen dat ik met spoed naar het ziekenhuis ben gegaan. Ik heb van weinig zaken spijt, maar als ik terug in de tijd kon gaan om mezelf te behoeden voor Lariam, dan deed ik het zonder twijfelen."

Mefloquine, de werkzame stof in Lariam, zorgt voor een groot risico op ernstige psychische bijwerkingen, zoals nachtmerries, depressieve gevoelens, vermoeidheid en zelfs hallucinaties.

(Fausto by Tagtik/Source: Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren