Tagtik

De Wever eist bodycams, Antwerpse buurt betoogt

Na al het vierde incident waarbij een patrouille van de politie in Borgerhout aangevallen wordt door lokale jongeren, vraagt Antwerps burgemeester Bart De Wever om de agententen te mogen uitrusten met een bodycam.

"Ik ben vragende partij voor het gebruik van bodycams bij de agenten. Ik hoop dat de regeling zo snel mogelijk door het parlement komt in het kader van de aangepaste camerawet. Wat mij betreft lopen de agenten daar vanaf morgen mee rond. Dan moeten we dit soort nonsens niet meer ondergaan. Dat politiemensen, die hun best doen voor de buurt, leugenaars worden genoemd, vind ik nefast", reageert De Wever bij VTM naar aanleiding van een incident dat uit de hand liep aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout, waarbij een weerspannige chauffeur werd gearresteerd. Daarop werd een fietspatrouille van de politie er aangevallen door de buurtbewoners. Buren maakten beelden van het geweld, deelden deze online en trokken de ware toedracht in twijfel.

Burgemeester De Wever hoopte op een begripvol en duidelijk signaal van de bevolking van Borgerhout. De Wever hoopte dat de buurtbewoners er een vuist gingen vormen tegen geweld op politiediensten, maar in plaats daarvan werd een betoging aangekondigd tegen De Wever.

(Skwadra by Tagtik/Source: VTM-nieuws - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren