Tagtik

De Wever: "Nemen die mannen zichzelf nog serieus?"

Nu de socialistische spoorvakbond alweer een staking heeft aangekondigd, wordt het N-VA-voorzitter Bart De Wever ook allemaal wat te veel. Het ACOD roept op tot een spoorstaking van maandag 9 oktober 22 uur tot dinsdag 10 oktober, 22 uur.

In een interview met Gazet van Antwerpen is De Wever hard voor de vakbondstop. "Als ik vakbondsmensen zoals Rudy De Leeuw (ABVV) en Marc Leemans (ACV) bezig hoor, vraag ik mij af of die zichzelf nog wel serieus nemen. Ze zijn maar over sociale bloedbaden bezig, maar beseffen ze wel hoe onvoorstelbaar herverdelend en sociaal België wel niet is? Ze kijken echt alleen maar naar hun eigen navel", zegt de burgemeester van Antwerpen.

"Alles in dit land lijkt geconstrueerd om veranderingen tegen te houden, zowel institutioneel als in de sociale structuren. Blokkeren is niet moeilijk. Hoe mensen bepaalde stelsels die onhoudbaar zijn blijven verdedigen (...) dat vind ik compleet onverantwoord", klaagt De Wever de bureaucratie in België aan. Ook het onderwijs vindt De Wever niet progressief genoeg aangezien het te weinig moeite doet om duaal leren in de praktijk te brengen. "Het moet mij ook van het hart dat onderwijs vaak een rigide partner is, die moeilijk te bewegen is om deuren open te zetten. Bijvoorbeeld om het tegelijk leren op school en op de werkplaats uit te rollen", besluit hij in GVA.

(Skwadra by Tagtik/Source: GVA/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren