Tagtik

Deze Engelse vrouw fakete wel iets heel bijzonder

In 2002 begon een wel heel ziekelijke periode voor Anne Darwin en haar echtgenoot John Darwin. Toen maakte Anne immers aan iedereen, haar zonen inclusief, wijs dat haar echtgenoot John verdronken was in de Noordzee. Om valse bewijzen te ronselen, liet de man zijn kano achter in de zee en gaf de vrouw haar echtgenoot valselijk op als vermist. Dit alles om de verzekeringen op te lichten. Dit lukte het sluwe koppel aardig, ze kregen na een uitgebreide zoekactie maar liefst 800.000 euro uitgekeerd.

Maar liefst acht jaar lang hielden ze hun complot vol. De man leefde volledig ondergedoken en zelfs de twee zonen die het koppel samen hadden, hadden geen flauw idee dat hun vader eigenlijk nog leefde.

In 2008 kwam er eindelijk een einde aan het bedrog. Zowel Anne als John werden veroordeeld voor fraude en kregen een gevangenisstraf opgelegd. Anne en John zijn ondertussen opnieuw vrijgelaten, maar hebben geen contact meer met elkaar. Nu het volledige complot al even voorbij is, schrijft Anne haar verhaal neer in een boek, getiteld "Out of my depth". Daarin beschrijft ze hoe ze nu, zoveel jaren later, inziet wat voor een absurd plan ze werkelijkheid hebben gemaakt: "Zoals de wereld nu weet, hebben mijn man en ik de wreedst mogelijke misleiding op touw gezet voor degenen van wie we hielden. We deden alsof hij verdronken was zodat we geld zouden krijgen van de verzekeringen om onze schulden af te betalen. Hoe kan een moeder ooit zo laag vallen? Die vraag stel ik mezelf dagelijks." (SKWADRA by Tagtik/Source: Daily Mail/Picture: cover The Sun)

 

Ook dit kan u interesseren