Tagtik

Dief krijgt al snel ongeval met gestolen wagen

In het Limburgse Wellen heeft een 30-jarige dief een auto met draaiende motor en aanhanger gestolen. De feiten gebeurden vrijdagnamiddag. De dief zette vervolgens zijn fiets op de aanhanger en reed in een rotvaart met de auto weg. Enkele kilometers en 20 minuten later liep het al fout. Hij botste en vluchtte met zijn fiets.

 

De feiten speelden zich af voor de ogen van de eigenaar. Hij moest lijdzaam toezien hoe zijn wagen zonder hem vertrok. Meteen daarna verwittigde hij de politie. Nog voor de zoekactie echt op gang kon komen, werden de politiediensten opgeroepen voor een ongeval in Alken. Een ooggetuige zag hoe in de bochtige Molenstraat een bestuurder de controle over het stuur verloor en van de weg in de gracht reed. 

Bij de botsing reed de wagen zo hard dat hij terug op de weg werd gekatapulteerd en crashte tegen een geparkeerde terreinwagen. De bestuurder van de terreinwagen merkte dat er iets niet klopte. "Ik vroeg naar de boorddocumenten om het ongeval in orde te brengen. Plots werd de man bloednerveus. De identiteitspapieren van de auto klopte niet met de identiteit van de bestuurder." Vervolgens wou de eigenaar van de terreinwagen de politie bellen. Hierna is de dief gevlucht op zijn fiets. De tegenpartij kon nog net een foto van de man nemen

De politie kwam ter plaatse, maar voorlopig is de dief nog steeds spoorloos. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren