Tagtik

Dit is de gemiddelde penislengte

Vrouwen kampen vaak met complexen en strubbelen met het gemediatiseerde schoonheidsideaal aan hetwelke ze denken te moeten voldoen. Maar ook heel wat mannen hebben te maken met lichamelijke onzekerheid, meer bepaald omtrent de lengte van hun penis.

Dokter Gordon Muir van King's College Hospital NHS Foundation Trust in Londen stelt met zijn wetenschappelijke statistieken waarschijnlijk echter heel wat mannen gerust. Dokter Muir vertelde aan Reuters Health wat de hoofdreden was voor zijn onderzoek naar de gemiddelde penislengte: "We zijn ons ervan bewust dat heel wat mannen wiens geslachtsorgaan een normale lengte heeft, zich toch onterecht schamen. Met ons onderzoek en de gepubliceerde resultaten kunnen onze specialisten hun onzekerheid wegnemen."

Dokter Muir en zijn team hebben de lengte van de mannelijke trots bij meer dan 20 000 testpersonen gemeten. De gemiddelde penislengte in slappe toestand bedraagt volgens het uitgebreide onderzoek ongeveer 9 centimeter. De penis in erectie heeft dan weer een gemiddelde lengte van om en bij de 13 centimeter. Met de resultaten van zijn onderzoek hoopt dokter Muir tal van mannen die plastische chirurgie overwegen om hun lid te vergroten, te kunnen overtuigen dat hun mannelijke trots heus niet zo klein is. (SKWADRA by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren