Tagtik

Drama voor 'Aspe'-acteur

Acteur Michel Van Dousselaere, bekend van de televisieprogramma's 'Aspe' en 'Danni Lowinski', verliest langzaam maar zijn zeker zijn taalvermogen: hij lijdt aan progressieve afasie, een vorm van dementie die het spraakcentrum aantast.

De acteur lijdt al enkele jaren aan de aandoening, maar dat raakt nu pas bekend: hij doet zijn verhaal in een verhalenbundel over dementie die net is gepubliceerd.

"Vroeger was Michel fenomenaal in het onthouden van teksten," aldus zijn partner Irma in Het Nieuwsblad. "Vanaf 2014 liep dat plots moeilijker. Hij kreeg het niet meer ingeprent. Ik ­begreep er niks van: tussen ons liepen de gesprekken zoals normaal. Maar ­Michel vreesde voor alzheimer, en daarom lieten we het onderzoeken." Progressieve, niet vloeiende afasie was het harde verdict.

Van Dousselaere kan nu nog enkel met korte zinnen spreken, maar het weerhield er hem niet van om tot vorig weekend op de planken te staan met het toneelstuk 'Borgen'. In principe het afscheid van het toneel van deze 68-jarige acteur die weet dat hij op een moment niet meer zal kunnen spreken, lezen en schrijven. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren