Tagtik

Drang naar vet is genetisch bepaald

Uit onderzoek van de Egnelse University of Cambridge blijkt dat sommige mensen een genetische voorkeur hebben voor vet. Ze eten dus onbewust ongezond. 

Het onderzoek liet proefpersonen bij een buffet kiezen uit drie varianten kip korma. Qua uiterlijk en smaak waren de maaltijden hetzelfde, maar ze hadden alle drie een verschillend vetpercentage. De eters wisten dus niet of ze een maaltijd kozen met twintig, veertig of zestig procent vet. 

Mensen met de ene variant van het MC4R-gen kozen twee keer zo vaak voor het vetste voedsel. Volgens de onderzoekers leverde deze genvariantDe onderzoekers denken dat deze genvariant vroeger evolutionair voordeel opleverde. Vet is makkelijk op te slaan, waardoor je deze reserve in tijden van nood kunt gebruiken. Tegenwoordig heet het geen voordeel meer, mensen met de genvariant hebben vaker te kampen met obesitas. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren