Tagtik

Dronken pastoor zorgt voor brokken na dronkemansrit

De pastoor van het Oost-Vlaamse Ophasselt richtte begin juli met zijn wagen een ware ravage aan toen hij dronken van een avondje op café in en naburig dorp, naar huis wou rijden. Hij knalde tegen een geparkeerde wagen aan waarop deze weggekatapulteerd werd en waardoor enorm veel schade veroorzaakt werd bij vele omwonenden in de Tempelstraat.

"Toen de politie ter plaatse kwam, begon de pastoor plots te roepen. 'Ik heb geen wapens. Ik ben geen terrorist', klonk het. Hij kon amper nog op zijn benen staan en viel op een bepaald moment dan ook gewoon plat op zijn gezicht. Ik kon mijn ogen niet geloven. De agenten gaven hem toen wel een zeer goed antwoord door hem er op te wijzen dat zijn wagen op dat moment zijn wapen was. En dat was ook het geval. Stel je voor dat ik net thuis kwam of hier toevallig iemand voorbij liep. De gevolgen hadden veel erger kunnen zijn", zegt buurtbewoonster Anita die getuige was van het ongeval, in Het Laatste Nieuws.

De dronken pastoor wordt nu veroordeeld tot een maand rijverbod en tot een geldboete van 1.200 euro, waarvan 720 euro met uitstel. De pastoor uit Ophasselt krijgt zijn rijbewijs enkel terug als hij opnieuw slaagt voor medische en psychologische proeven. (SKWADRA by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren