Tagtik

Eddy Merckx staat voor een hartverscheurende keuze

Voor wie supportert Eddy Merckx vanavond bij de finale van het mannenhockey op de Olympische Spelen in Rio: voor België of voor Argentinië?

Het wordt een hartverscheurende keuze voor de wielerlegende: hij moet kiezen tussen zijn vaderland en de ploeg van kleinzoon Luca Masso, de zoon van zijn dochter Sabrina en haar ex-man, de Argentijnse tennisser Eduardo Masso.

"Ik weet niet goed hoe ik moet reageren," aldus Eddy Merckx in Het Laatste Nieuws. "Mijn hart is bij Luca. Maar ik ben natuurlijk een Belg. De beste moet winnen."

De wielerkampioen had liever in Rio de wedstrijd bijgewoond, maar door rugproblemen kon hij de verre reis niet maken. Kleinzoon Luca kwam tot nu toe nog niet in actie op de Spelen, maar door de blessure van twee basisspelers kan daar in de finale verandering in komen.

Volgens kleinzoon Luca zal zijn grootvader voor Argentinië supporteren, zo meldde hij aan Sporza: "Hij heeft me een sms gestuurd om te laten weten dat hij heel trots en heel blij voor mij is." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren