Tagtik

Een Rode Duivel naar Real Madrid?

Omdat Real Madrid volgende zomer dan toch transfers zou kunnen doen, is het bestuur van de Koninklijke meteen aan de slag gegaan. Eén doelwit voor een grote transfer is alvast geïdentificeerd: Thibaut Courtois.

Volgens de Spaanse radiozender Onda Cera wil Real een beter sluitstuk dan de huidige nummer één onder de lat van het Bernabéu, Keylor Navas. De Merengues willen een betrouwbare doelman waar ze meerdere jaren kunnen op rekenen en aan dat criterium voldoet de 30-jarige Costa Ricaan niet.

Drie jaar terug probeerde voorzitter Florentino Perez al om de Rode Duivel de overstap te laten maken van Atlético Madrid naar Real Madrid. José Mourinho haalde Courtois toen terug naar Chelsea, de ploeg die hem aan Atlético had uitgeleend.

Hem losweken op Stamford Bridge wordt geen makkelijke klus: bij Antonio Conte is hij de onvoorwaardelijke nummer één die bovendien nog 2,5 jaar onder contract ligt. Naar verluidt zou hij 25 miljoen euro moeten kosten. Geen onoverkomelijk bedrag voor Real dat nog een troef heeft: Courtois verklaarde eerder al dat hij een terugkeer naar Spanje wel ziet zitten. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren