Tagtik

'Europese Commissie wil Vlaams Belang geen geld meer geven'

"Het kan niet de bedoeling zijn dat we de koffers vullen van anti-Europese extremisten", zei de voorzitter van de Europese Commissie, gisteren tijdens zijn State of the Union in Straatsburg. Jean-Claude Juncker (62) klonk verder hoopgevend over de koers die Europa momenteel vaart.

Morgen kondigt de Europese Commissie strengere regels aan voor de subsidiëring van Europese politieke partijen en stichtingen. "Zij die de EU willen vernietigen, kunnen geen EU-geld krijgen", zei Manfred Weber, de fractieleider van de christen­democraten in het Europees Parlement, eerder dit jaar over verschillende politieke partijen die financiële steun ontvangen, maar helemaal niet pro-Europa zijn.

De nieuwe regels kunnen een mokerslag betekenen voor het Vlaams Belang. Zo kreeg de Beweging voor een Europa van Naties in 2015 nog 400.778 euro voor de partij en nog eens 248.448 euro voor de stichting. Hiertoe behoren het Vlaams Belang, het FN, de Lega Nord en Oostenrijkse FPÖ.

Verder prees commissievoorzitter Juncker de economische heropleving in Europa. "Europa heeft de wind weer in de zeilen", zei hij tijdens zijn State of the Union in Straatsburg.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren