Tagtik

Ex-minister Galant: "Seks op het kabinet"

Jacqueline Galant, de ex-minister van de Franstalige liberalen, heeft een boek uit: 'Galant, je vous dis merde!'. Daarin schept ze een beeld van wat er zich afspeelt achter de schermen van de politiek.

Een scherp boek waarin ze afrekent met partijgenoot en MR-kopstuk Didier Reynders. Zij beschuldigt hem ervan de kritiek te hebben aangewakkerd waaraan ze haar hele mandaat stond blootgesteld. Tot mei 2016 was zij minister van Mobiliteit in de regering-Michel. Ze nam ontslag toen ze onder vuur kwam te liggen na een rapport van de Europese Commissie over de veiligheid op luchthavens.

In haar boek praat ze niet alleen over haar politieke leven, maar ook over haar jeugd, haar vader en haar teleurstellingen in de liefde. Ze heeft het ook over de keiharde wereld van de politiek en heeft harde woorden voor de mannen van de macht: "Mannen vol macht zijn dol op seks, meer dan anderen. Velen van hen aarzelden dan ook niet hun broek in hun kabinet uit te trekken voor een intiem momentje met een assistente of secretaresse", zo schrijft ze in een ophefmakende passage. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren