Tagtik

Frisdrank verdwijnt uit schoolautomaten

Unesda, de Europese federatie van frisdrankproducenten doet een belofte: tegen eind volgend schooljaar zal alle suikerhoudende frisdrank verdwenen zijn uit drankenautomaten op scholen. Enkel nog de light-varianten en zero-alternatieven zullen te vinden zijn op scholen. Ook Aquarius blijft beschikbaar voor de schoolgaande jeugd.

"We verkopen al tien jaar geen gesuikerde frisdrank meer aan basisscholen. Dat willen we nu ook doen voor de middelbare scholen. We willen alleen nog dranken aanbieden met geen of weinig calorieën in. We gaan nu alle scholen aanschrijven en inlichten over onze plannen" zegt Stanislas de Gramont, de voorzitter van Unesda.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) is alvast opgetogen over de plannen. "Uitstekend nieuws. Dit is een mooi initiatief. Ik ga ervan uit dat de Belgische frisdranksector de Europese plannen zal volgen. Ons Vlaamse plan gaat trouwens verder dan alleen gesuikerde dranken bannen. Het gaat ook over gezonde tussendoortjes", vertelt ze aan De Standaard.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren