Tagtik

Gaan N-VA en Vlaams Belang samenwerken?

Staatssecretaris van Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA), sluit niet uit dat N-VA ooit op stedelijk niveau een coalitie zal vormen met Vlaams Belang. In het VRT-programma De Afspraak op vrijdag zei hij dat zoiets op het moment bekeken en beoordeel zal worden.

Wanneer Theo Francken in het programma gevraagd werd naar zo een mogelijke coalitie noemde hij het een "hypothetische vraag" en "theoretische discussie". Hij veegde het echter niet van tafel.

Theo Francken zegt dat in een virtueel verhaal waarbij ze samen met Vlaams Belang een meerderheid hebben in een grote stad, er op dat moment gekeken en beoordeel zal worden wat de beste oplossing is. Hiermee zet Francken de deur open.

Het is de eerste maal dat de Vlaams-nationalisten een ballon oplaten over een mogelijke coalitie op stedelijk niveau. "In Antwerpen zal dit alvast niet het geval zijn. Als we hier een meerderheid hebben met Vlaams Belang, is het ondenkbaar dat Bart De Wever met Filip Dewinter in zee gaat", zegt Francken.

Nog volgens Francken is N-VA helemaal geen voorstander van het cordon sanitaire. "We zijn daar heel duidelijk over." Het blijft echter de vraag of de partij ooit daadwerkelijk met Vlaams Belang in een coalitie stapt. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren