Tagtik

"Geef te gierige verzekeraars boete"

Na een verkeersongeval spelen verzekeringsmaatschappijen het vaak heel sluw. Althans dat beweert regeringspartij Open VLD. Ze zouden het bewust heel lang trekken eer ze met een schadevergoeding over de brug komen doordat het vaak heel lang duurt eer een deskundige de fout en de schade vaststelt. Open VLD wil aan deze maandenlange of soms jarenlange administratieve rompslomp nu een einde stellen.

"Tijdens die gerechtelijke procedure houden de verzekeraars de voorschotten aan de slachtoffers soms bewust zo laag mogelijk. Op die manier proberen ze hen sneller tot een minnelijke schikking te bewegen die in het voordeel is van de verzekeringsmaatschappij. Het leidt tot schrijnende situaties van slacht­offers die in zware financiële problemen komen, zeker als ze ook nog eens arbeidsongeschikt zijn", zegt Open VLD-Kamerlid Egbert Lachaert in De Standaard.

Daarom ijvert Open VLD er met een wetsvoorstel voor om dergelijke verzekeraars te verplichten om tot 15 procent meer schadevergoeding te betalen aan de slachtoffers.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren