Tagtik

Geel boos op Tom Lenaerts

Burgemeester Vera Celis is niet te spreken over een uitspraak die Tom Lenaerts afgelopen zondag in zijn quiz 'Kalmte kan u redden' deed over haar gemeente: "Wereldberoemd van de zotten", zei hij tegen een kandidaat uit Geel.

"Patiënten, zieken, kostgangers. Woorden genoeg. Maar 'zotten', dat zul je ons hier in Geel nooit horen zeggen. Ik dacht dat we intussen voorbij dat cliché waren”, zegt Vera Celis in Het Nieuwsblad.

De burgemeester vertelt dat Geel inderdaad wereldberoemd is door de unieke verpleging van geesteszieken die onderdak vinden bij pleeggezinnen: "Van over de hele wereld zakken specialisten af naar Geel om te leren hoe we dat doen. Blijkbaar lukt het alleen bij ons, omwille van de mentaliteit van de inwoners."

Lenaerts excuseert zich in de krant: "Het is eruit geglipt. Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand te schofferen. Zeker niet de mensen achter een project dat me zo dierbaar is." Hij onthoudt dat zijn foute opmerking op zijn minst nog maar eens de aandacht heeft gevestigd op deze unieke manier van verplegen. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren