Tagtik

Geen communautaire campagne voor N-VA

Op de partijraad van afgelopen weekend heeft Bart De Wever niet alleen de toestemming gekregen om voor een vijfde termijn als voorzitter te gaan. Hij gaf aan de partijraad ook meer uitleg over de manier waarop hij met zijn partij naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en de federale en Vlaamse verkiezingen van 2019 wil trekken.

De campagne draait rond drie thema's: economie, veiligheid en identiteit. "Het sociaal-economisch herstelbeleid van de regering-Michel en de regering-Bourgeois slaat aan", zo vertelt de voorzitter van N-VA in Het Laatste Nieuws. "We investeren in tijden van terreur in een volwassen veiligheids- en migratiebeleid, gesymboliseerd door Jan Jambon en Theo Francken. En we gaan scherpstellen op onze eigen identiteit: hoe willen we samenleven, op basis van welke normen en waarden, en hoe verzoen je dat met massale migratie?"

De N-VA wil dus geen campagne voeren rond het confederalisme: "Al onze economische, veiligheids- en identitaire ambities zien we het best haalbaar en het liefst verwezenlijkt in een zo zelfstandig mogelijk Vlaanderen. Alleen heb je daarvoor een tweederdemeerderheid nodig. Gaat het over autonomie, dan hebben we ons lot niet in eigen handen."

Door het communautaire thema uit de campagne te houden, bewijst hij premier Michel een dienst. Voor een zevende staatshervorming is dus een tweederdemeerheid nodig en alleen Vlaams Belang zou een nieuwe staatshervorming genegen zijn.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren