Tagtik

'Gents parkje wordt 's nachts no-gozone'

"Zodra het donker wordt, is dit park een no-gozone. Vorig jaar is 's nachts nog een meisje verkracht. Het park loopt vol ongure types die zich bezatten en drugs gebruiken, onder wie veel ex-gedetineerden", vertelt buurtbewoonster Cathy over het parkje aan de Kikvorsstraat in Gent dat 's nachts een gevaarlijke plek wordt.

De conciërge van het flatgebouw heeft een hele goede kijk op de buurt en bevestigt wat de buurtbewoonster zei. "Overdag zijn dat vriendelijke mensen, maar 's nachts slikken ze pillen en worden het monsters", zegt hij over de vele criminelen die van zodra het donker wordt de buurt onveilig maken.

Dinsdagavond werd een tienjarig kind er nog overvallen door een gemaskerde en gewapende man. De dader wou de fiets van de 10-jarige Inji stelen. Ook maken verschillende buurtkinderen er melding van een kinderlokker, schrijft Het Laatste Nieuws. Buurtbewoners vragen de politie alvast om hun buurt op te kuisen, om drugsrazzia's te houden en om veel meer te patrouilleren in de Gentse Kikvorsstraat.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren