Tagtik

Gokaffaire Deschacht: 200.000 euro boete

Volgens het parket van Oost-Vlaanderen heeft Olivier Deschacht wel degelijk illegaal gegokt op voetbalwedstrijden waarin hij zelf meespeelde. De Kansspelcommissie vraagt nu een boete van 100.000 euro voor Olivier Deschacht zelf en 100.000 euro voor zijn broer Xavier. Dit zijn de hoogste boetes die ooit werden geëist voor gokkende sporters.

Deschacht wil zich niet zomaar neerleggen bij deze boete die hij volgens zijn entourage "lachwekkend hoog" vindt. "Hij had zich wellicht wel neergelegd bij een minder zware boete omdat dan de hele heisa voorbij zou zijn", zo staat een reactie uit zijn omgeving te lezen in GvA. "Maar een boete van 100.000 euro voor weddenschappen met een inzet van hooguit 200 euro waar hij nooit een cent aan heeft verdiend? Kom nou. Olivier is ook niet de grootverdiener van eerste klasse, hoor."

De broers Deschacht kunnen zich volgende maand nog schriftelijk of mondeling verdedigen tegen de boete. Voor Olivier, met een salaris van 1 miljoen euro per jaar, valt die boete wellicht minder zwaar dan voor Xavier die naar verluidt zo'n 2000 euro per maand zou verdienen. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren