Tagtik

Gorbatsjov: "De wereld staat aan de rand van een oorlog"

Volgens Mikhail Gorbatsjov, de voormalige Russische leider, lijkt de wereld zich voor te bereiden op een oorlog. Dat schrijft hij in een opiniestuk voor het Amerikaanse tijdschrift Time.

"Geen enkel probleem is zo urgent als de militarisering van onze politiek en de nieuwe wapenwedloop. Het stoppen en omkeren van deze rampzalige wedloop moet onze hoogste prioriteit krijgen," aldus Gorbatsjov.

Gorbatjsov merkt dat de NAVO en Rusland hun wapenarsenaal dichter bij elkaar lijken te brengen. Hij is bezorgd om de 'oorlogstaal' die politici over de hele wereld hanteren: "Zelfs commentatoren en televisiepersoonlijkheden dragen hun steentje bij in dit oorlogszuchtige koor."

De Nobelprijswinnaar van de Vrede in 1990 roept Trump en Poetin nog op om de vrees die bij veel mensen leeft, weg te nemen: "Zij zijn de presidenten van twee naties die meer dan 90 % van het nucleaire arsenaal van de wereld in handen hebben: zij dragen dan ook een bijzondere verantwoordelijkheid." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren