Tagtik

Groen-kopstuk verlaat partij door totaalverbod onverdoofd slachten

Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum verlaat Groen en gaat zetelen als onafhankelijke. Sanctorum eist een totaalverbod op onverdoofd slachten, zonder de handrem op. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De 35-jarige Leuvenenaar speelt door zijn beslissing zijn zitje in de Senaat kwijt en zal bij de volgende verkiezingen ook geen lijsttrekker meer zijn in Vlaams-Brabant."

Ik ben enkel en alleen in de politiek gestapt door het dierenwelzijn. Het is onverzoenbaar met mijn geweten om met de handrem op voor een verbod op onverdoofd slachten te strijden.", zegt Sanctorum. Met die handram doelt hij op de islam. "Alles wat met de islam te maken heeft ligt politiek gevoelig. Iedereen denkt altijd maar aan kiezers winnen of verliezen.", is Sanctorum scherp. Sanctorum diende in maart nog een eigen wetsvoorstel in om het onverdoofd slachten te verbieden. Dit werd uiteindelijk afgeschoten door CD&V.

Voorzitster Meyrem Almaci heeft begrip voor de beslissing van Sanctorum. Ze wil wel met hem blijven samenwerken in de toekomst. (SKWADRA by Tagtik/Image: Belga)

Ook dit kan u interesseren