Tagtik

Harde kern Club Brugge dwingt Instagramvechters tot excuses

Een dertigtal leden van de harde kern van voetbalclub Club Brugge kwam maandagavond samen aan het station van Brugge. Ze hadden er immers een klaar en duidelijke boodschap voor de jongerenbendes die een 14-jarige tiener vorige week op klaarlichte dag afgeranseld hebben, louter om de videobeelden online te kunnen delen.

"We hebben hen heel duidelijk gezegd dat dit zo niet verder kan. Het kan niet de bedoeling zijn dat die hier een schrikbewind gaan voeren. Als ze van hulpeloze jongeren in elkaar slaan een nieuwe hype willen maken, zijn ze in de verkeerde stad", vertelt een van de initiatiefnemers die liever anoniem wenst te blijven in Het Nieuwsblad.

De stoere leden van de harde kern van Club Brugge waren geschokt nadat het nieuws van de Instagramfilmpjes maandag uitlekte. Daarom namen ze het heft in eigen handen en gingen ze met veel machtsvertoon maandagavond op het stationsplein van Brugge het gesprek aan met verschillende van de betrokken jongeren. "Die gasten noemen zichzelf de Tigra’s en de Hyena’s. Het gaat om twee jongerenbendes van allebei ongeveer vijftien leden. Op één filmpje sloegen ze een meisje tot ze aan het huilen ging. Mijn haren kwamen recht overeind", klinkt het bij de harde kern.

"Wij zijn ook vaders en het kan niet zijn dat onze eigen buurt geterroriseerd wordt. Dat onze kinderen niet meer durven buiten komen uit schrik om in elkaar geslagen te worden. Dus toen we die jongeren aan het station zagen, vroegen we hen of ze lid van die 'bendes' waren. We hebben gevraagd wat de bedoeling was en duidelijk gemaakt dat ze dat in Brugge beter niet meer kunnen doen", vertelt de anonieme bron verder in Het Nieuwsblad.

De actie van de harde kern maakte duidelijk indruk op de jongeren want niet veel later kwamen er via sociale media heel wat verontschuldigingen. Er waren geen incidenten bij de tussenkomst van de harde kern maandagavond.

 (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren