Tagtik

Hartverwarmend kerstverhaal: Coucke bezorgt werkloze job met 1 tweet

De kerstgedachte is nog niet volledig verloren in onze steeds individualistischer wordende maatschappij, dat bewijst Marc Coucke. De succesvolle zakenman en eigenaar van voetbalclub KV Oostende veranderde met een simpele tweet het leven van een KVO-supporter die zwaar in de problemen zat.

De 65-jarige KVO-supporter, die anoniem wenst te blijven, was al 13 maanden werkloos, bouwde zo al heel wat schulden op en heeft een hulpbehoevende vrouw, daarover kloeg hij op Twitter. Deze tweet kwam bij Marc Coucke terecht en de sympathieke zakenman stuurde meteen het volgende bericht naar zijn uitgebreid netwerk op Twitter: "Twitter als jobbeurs testen... Niemand een (zeer) gemotiveerde lasser/onderhoudstechnicus nodig?" Coucke vermeldde nog dat de man dringend een job nodig had.

Amper 40 minuten later voltrok zich het kerstmirakel, de 65-jarige werkloze KVO-supporter vond dankzij de simpele hulp van Marc Coucke een nieuwe job. De man bedankte Coucke meteen voor zijn hulp: "Dertien maanden naar een job gezocht, 400 bedrijven aangeschreven. Maar Marc Coucke stuurt één tweet en in veertig minuten kan ik weer gaan werken. Ongelooflijk. Zo kunnen we misschien toch kerst vieren." (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren