Tagtik

Heldhaftig verdrinkingsverhaal uit Houston

Een 41-jarige vrouw uit Texas heeft haar driejarig dochtertje gered van de verdrinkingsdood bij de overstromingen in Houston. Toen de omgeving waar de moeder en dochter met de wagen rondreden, plots hevig onder water kwam te staan, stapten ze uit en tilde de vrouw haar dochter op haar schouders. Ze redde zo het leven van haar dochter, maar bekocht ze haar reddingsactie met haar eigen leven. De politie vond het lichaam van de moeder drijvend in het water, met op haar rug haar dochtertje dat zich vastklampte aan het levenloze lichaam.

"Toen het kindje werd gevonden, klampte zich met alle macht vast aan haar. De moeder deed wat ze kon om haar dochter boven water te houden. Het kindje had ook een rugzak dat haar hielp om te drijven, terwijl ze zich vasthield aan haar moeder", beschrijft Carol Riley het schrijnende tafereel aan People.

Reddingswerkers vonden moeder en dochter. De moeder reageerde nergens meer op en werd doodverklaard, het driejarige meisje was onderkoeld, maar overleefde de overstroming in Beaumont (Houston). Het meisje zal overgedragen worden aan familieleden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren