Tagtik

Heldhaftige politie-agent schakelde 4 terroristen uit in Cambrils

Afgelopen nacht zijn tijdens een anti-terreuroperatie vijf terroristen gedood in badplaats Cambrils, op anderhalf uur rijden van Barcelona. De daders probeerden er zigzaggend met hun wagen door de voetgangerszone van Cambrils zo veel mogelijk slachtoffers te maken.

Alerte politie-agenten konden een nog groter drama vermijden. Een vrouw overleed aan haar verwondingen, zeven mensen raakten gewond, waaronder een agent. Persagentschap AP meldt dat eenzelfde agent van de Spaanse politie maar liefst vier terroristen heeft kunnen neerschieten toen ze aan hun moordtocht begonnen met de wagen in Cambrils. Een vijfde terrorist werd gedood door een collega van hem. De terroristen bleken valse bomgordels te dragen. In hun wagen zouden messen en bijlen gelegen hebben, meldt commissaris Trapero op een persconferentie vrijdagnamiddag.

Diezelfde commissaris vertelde dat de kans bestaat dat de voortvluchtige chauffeur van de bestelbus die talloze slachtoffers maakte op de Ramblas, mogelijk amper enkele uren later ook een van de daders was van de aanslag in Cambrils en bijgevolg gedood is. Dat moet nog verder onderzocht worden, meldt de politie.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren