Tagtik

Historische dag voor Antwerpen

Woensdag is het zover: voor het eerst wordt in België een lage-emissiezone ingevoerd. De primeur is voor Antwerpen dat vandaag alle vervuilende voertuigen uit het stadscentrum bant.

De stad zegt klaar te zijn voor de invoering van de LEZ. "We hebben de uitgebreidste en succesvolste campagne in de geschiedenis van de stad achter de rug, die was grondig en geslaagd", aldus Bert Corluy, woordvoerder van Antwerpse schepen voor Leefmilieu Nabilla Ait Daoud in GvA.

Niet iedereen is daarvan overtuigd. "Wij hebben de indruk dat heel veel mensen misschien van ver wel van de lage-emissiezone hebben gehoord. Maar ze laten het op zich afkomen en zien dan wel", zo zegt Hugo Hamers, CEO van autodealer en carrossier GMAN in de krant.

Garagisten binnen de zone houden hun hart vast en dreigen veel klanten met een oudere wagen te verliezen. Enkelen van hen maken hun klanten duidelijk dat zij in hun plaats de tol zullen betalen als zij op onderhoud komen. Andere handelaars verklaren dat vele bestuurders het betalen van de tol zullen verkiezen boven het installeren van een roetfilter die hen 1000 of 2000 euro zal kosten. Sommige garagisten vrezen ronduit een faillissement als de klanten wegblijven uit de lage-emissiezone. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren